header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
23-9-2022

12 oktober scheidsrechtersexamen

Op woensdag 12 oktober wordt er weer een scheidsrechtersexamen afgenomen. Dit examen is online en kan dus thuis op een telefoon, laptop of PC gemaakt worden.

Vanaf de D-Jeugd worden de wedstrijden alleen begeleid door scheidsrechters die in het bezit zijn van een scheidsrechterskaart. Er zijn elk weekend een hoop wedstrijden die begeleid moeten worden door scheidsrechters met een scheidsrechterskaart. Het is daarom belangrijk dat zoveel scheidsrechters het examen maken. Zo kunnen we de wedstrijden met elkaar verdelen. Vind je het leuk om te fluiten? Dan kunnen we kijken of je meer wedstrijden kan fluiten.

Alle A- en B-Jeugdleden zijn aangemeld voor deelname aan het examen. Deelname aan het examen is verplicht vanaf het moment dat spelers/speelsters in de B-Jeugd spelen. Jeugdleden die zonder opgave van reden niet deelnemen aan het examen worden uitgenodigd voor een gesprek met de arbitragecommissie.

De jeugdleden die hun scheidsrechterskaart moeten halen, hebben hier persoonlijk een e-mail vanuit de KNHB over ontvangen. In de e-mail staat een link naar het nieuwe KNHB-college daar staat alle informatie ter voorbereiding op het examen. Mocht je de e-mail niet meer hebben of niet hebben ontvangen, stuur dan een mail naar [email protected].

Ouders, trimmers of andere geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd om ook deel te nemen. Inmiddels hebben zich al een aantal ouders aangemeld. Vooral de ouders van kinderen die actief zijn in de E- en D-jeugd worden gevraagd deel te nemen aan het examen. Ouders die deel willen nemen aan het examen moeten zich eerst via de website (Lid worden OMHC) als vrijwilliger inschrijven. Ter voorbereiding op het examen wordt daarna het KNHB College geactiveerd.

Na het behalen van het examen krijgt je een digitaal certificaat. Alle nieuwe scheidsrechters worden de eerste wedstrijden begeleid bij het fluiten van de wedstrijd.

Deelname als vrijwilliger aan het examen kan door een e-mail te sturen naar [email protected]. Uiteraard zijn we ook bereikbaar via dit e-mailadres voor vragen.

Veel succes met de voorbereiding.

Martijn Mooij
Arbitragecommissie