Hockeygear Link
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
7-10-2024

Promoyies na voorcompetitie jeugdteams

De voorcompetitie wordt door de KNHB gebruikt om alle teams opnieuw in te kunnen delen op basis van rating, gebaseerd op de resultaten van de voorgaande gespeelde competitie en om zo te proberen voor ieder team een indeling op hun eigen niveau te kunnen maken. Wij begrijpen dat teams een eerste plaats willen vieren, echter is het geen volledige competitie en wordt de kampioensschaal alleen uitgereikt aan teams die kampioen worden in de zaal en aan teams die kampioen worden in de laatste competitieronde op het veld aan het einde van het seizoen. Wij begrijpen uiteraard dat succesmomenten binnen het team gevierd worden.

Eerder behaalden MO18-3 en MO14-2 de eerste plaats in hun poule. 8 jeugdteams stonden er nog goed voor om eerste te worden in hun poule om een goede kans maken om op een hoger niveau* te gaan hockeyen na de voorcompetitie.

MO18-1, 1e klasse, wonnen afgelopen weekend in de 1e klasse thuis ruim van Leiden Omdat concurrent de IJssel ook won, werden zij tweede in de poule.

MO16-1, 2e klasse, speelden gelijk in een hele spannende wedstrijd tegen medekoploper Schiedam, Schiedam pakte hiermee de eerste plaats in de poule door een beter doelsaldo.

MO16-5, 6e klasse, verloren thuis van medekoploper Dordrecht en zakten naar de derde plaats in de poule.

JO14-1, 3e klasse, wonnen afgelopen thuis van Pijnacker en zijn daarom als eerste in hun poule geƫindigd.

MO14-3, 5e klasse, wonnen ruim van Derby en behaalde de eerste plaats in de poule.

MO12-1, 1e klasse, speelde gelijk tegen Derby. Omdat concurrent Berkel en Rodenrijs hun wedstrijd won, is MO12-1 als tweede in hun poule geƫindigd.

MO12-2, 2e klasse, won ook hun 4e wedstrijd uit bij Forcial en eindigt daarom zonder puntverlies bovenaan in hun poule.

MO12-3, 4e klasse, afgelopen zaterdag werd ook de 5e wedstrijd gewonnen bij Delfshaven en werd de eerste plaats in de poule veiliggesteld.

*Definitieve herindeling wordt gedaan door de KNHB. Na elke afgeronde competitie worden alle teams lager dan 1e klasse opnieuw ingedeeld op basis van rating, gebaseerd op de resultaten van de voorgaande gespeelde competitie. De gehele competitie wordt horizontaal ingedeeld, wat betekent dat binnen elke klasse de poules gelijkwaardig zijn ingedeeld. De competitieleider behoudt zich het recht voor af te wijken van deze herindelingscriteria.

René Westerhout
Technische Zaken Selectiesport

Vincent Snel
Technische Zaken Breedtesport