Jongste Jeugd
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
Terug

Jongste Jeugd

Als uw zoon of dochter tussen de 7 en 9 jaar is (peildatum 1 oktober) en willen starten met hockey dan kunt u hem of haar hier aanmelden: Inschrijfformulier
Uw zoon of dochter wordt dan op de wachtlijst geplaatst en zodra de mogelijkheid er is, zal u worden benaderd voor een plaatsing in een team en kan er worden gestart met trainen.

Wat kunnen u en uw kind(eren) verwachten als lid van OMHC en spelend in een F-team (7 jaar) of E-team (8-9 jaar). Dat lichten we hieronder graag toe, onderverdeeld naar de verschillende teams en onderwerpen.

F-teams
Vanaf de F-jeugd wordt in competitieverband gespeeld met 3-tallen. Na de herfstvakantie zullen de kinderen in principe als 6-tallen de competitie vervolgen. Nu de kinderen officieel deel gaan nemen aan de competitie is het tenue van de club ook verplicht. Het wedstrijdtenue (oranje) is te koop bij Daka Sport in Blijdorp. OMHC leden ontvangen hier 10% korting. Bij uitwedstrijden kan het voorkomen dat het team in het wit moet spelen. OMHC heeft ook een uit-tenue. Deze is nog niet verplicht in de Jongste Jeugd. Een wit shirt en witte sokken zijn wel verplicht.De F-teams spelen ook zaalcompetitie! De zaalcompetitie start in december. Voor de zaalcompetitie wordt een extra bijdrage gevraagd in verband met de zaalhuur.

(Spel)regels 3-tallen

E-teams 6-tallen
De 6-tallen teams in de E-jeugd spelen competitie op een kwart veld. Voor deze teams geldt dat de kinderen onderling elkaar afwisselen als keeper. Hiervoor ontvangt ieder team een tas met keepersmaterialen.
Ieder kind dat dat weekend aan de beurt is om te keepen in zijn of haar team kan de vrijdagavond daarvoor van 17.00 tot 18.00 uur de keeperstraining volgen om zodoende niet geheel onbekend in de goal te staan.
Ook voor de E6-tallen geldt dat de zaalcompetitie in december van start zal gaan. Voor de zaalcompetitie wordt een extra bijdrage gevraagd in verband met de zaalhuur.

(Spel)regels 6-tallen

E-teams 8-tallen
De kinderen spelen vanaf de 8-tallen op een half veld! De voorbereiding op het spelen op een heel veld. De kinderen in de E-tallen mogen nog niet hoog spelen. Hierdoor worden er voor de kinderen niet standaard cornermaskers uitgedeeld. Uiteraard staat het ieder team vrij of speler als deze in de verdediging staat wel gebruik te maken van een masker. Deze moeten dan door de betreffende speler of team zelf aangeschaft worden.
Voor die teams die geen vaste keeper hebben, blijft het roulatiesysteem nog gelden en de training voor de keeper op vrijdagavond van 17.00 tot 18.00 uur.
Ook voor de E8-tallen geldt dat de zaalcompetitie in december van start zal gaan. Voor de zaalcompetitie wordt een extra bijdrage gevraagd in verband met de zaalhuur.

(Spel)regels 8-tallen

Trainers
Trainingen worden verzorgd door ouders en jeugdtrainers. De trainers gaan werken met de HockeyPraktijk-app. In deze app staan onder andere de trainingsschema’s voor de week en nog extra tips. Aan het begin van ieder seizoen wordt door de commissie Technische Zaken het gebruik van deze app nader wordt toegelicht.
Bij de jongste jeugd is het van belang dat er bij de trainingen naast de (jeugd)trainer bij ieder team ook een ouder op het veld staat. De trainers zijn er om de kinderen het hockeyspel te leren. De ouder heeft in dit geval de ondersteunende rol op het sociale vlak, om de kinderen bij de les te houden.

Spelbegeleiding
Bij iedere wedstrijd wordt ook een spelbegeleider gevraagd. Wij adviseren per team 3 tot 4 spelbegeleiders. Op deze manier kan men goed afwisselen en blijft iedere ouder ook de gelegenheid houden om naar een wedstrijd te kijken van zijn of haar kind. Belangrijkste rol als spelbegeleider? Veiligheid, sportiviteit en plezier! Bij de Jongste Jeugd geldt nog geen arbitrage, maar spelbegeleiding.

Hier kunt u zien wie de lijncoördinatoren zijn: https://www.omhc.nl/site/Default.asp?option=850

Informatie zaalhockey Jongste Jeugd: https://www.omhc.nl/files/library/zaal/zaalhockeyregels%20jongste%20jeugd.pdf

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Jongste Jeugd commissie: [email protected]