header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
28-10-2018

Informatie zaalhockey

Nieuws afbeelding Hierbij het totaalschema van de zaaltrainingen en een overzicht van de vrije uren.
Schema zaaltrainingen
Overzicht vrije trainingsuren

In het totaalschema kun je zien wanneer je een eerste of laatste uur hebt en dus rekening moet houden met op- en afbouwen van de balken. Ook kun je daar zien (in blauw) hoe laat de zaal open is; die tijd kan ook gebruikt worden om alvast op te bouwen dan wel op te ruimen! Dit is onder voorbehoud en kan nog wijzigen

Extra uren:
Teams die reeds een aanvraag hebben gedaan hoeven dat niet opnieuw te doen! De inschrijftermijn (eerste ronde) sluit op vrijdag 2 november! De aanvragen zullen gezien de beperkte ruimte op dat moment eerlijk verdeeld gaan worden. De kosten hiervan bedragen €55 per uur voor alle grote hallen en €29 voor de gymzaal bij OMHC
Mogelijk komen er nog andere uren beschikbaar. Dat zal dan gepubliceerd worden. Verder bestaat wel de mogelijkheid om ook in de kerstvakantie en in de weekenden dat je geen wedstrijd speelt te trainen.

Belangrijke data:

  • in de week van 19 november beginnen de zaaltrainingen
  • in het weekend van 8 december begint de zaalcompetitie, m.u.v. van de F-jeugd en de veteranen (zij starten op 5 januari) De wedstrijden zullen meestal maar niet altijd op zaterdag gespeeld worden. De D-jeugd zal, mede in verband met alle open dagen van middelbare scholen op zaterdag, altijd op zondag spelen.
  • ook dit jaar zal er weer een trainersclinic gegeven worden; datum volgt nog


Verplicht in de zaal:
  • speciale zaalstick
  • bitje en scheenbeschermers
  • schoenen die geen beschadigingen of strepen op de speelvloer achterlaten (geen hakken, geen zwarte zolen en geen buitenschoenen; dit geldt ook voor coaches, aanvoerders, zaalleiding, scheidsrechters en ouders die helpen met opbouwen)
  • bovendien wordt met klem ook een zaalhandschoen (links, met kussentjes op de vingers, die de hele hand bedekt, ook de duim) geadviseerd.


Nadere info over o.a. de locaties, spelregel(wijzigingen) en het wedstrijdschema volgt op een later moment. Voor dit laatste zijn we uiteraard afhankelijk van de KNHB.

Meer algemene info over zaalhockey staat in het zaalinformatiedocument november 2017 (dit zal nog geactualiseerd worden) vooral meer informatie over de competitiewedstrijden en alles wat daarmee samenhangt.

Voor extra trainingen en overige vragen kan contact worden opgenomen met de zaalcoördinator via [email protected].

Leo van der Nat
Zaalcoördinator