header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
31-3-2020

Maatregelen vanwege Corona virus UPDATE

Nieuws afbeelding De Nederlandse regering heeft op 31 maart besloten de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus te verlengen. Dit betekent dat alle eerder genomen maatregelen (bijvoorbeeld niet trainen, geen wedstrijden en clubhuizen gesloten) van kracht blijven tot en met 28 april.

Eerder zijn ook al alle samenkomsten tot 1 juni verboden. Voor de sport gaat het daarbij om: clubbijeenkomsten, ledenvergaderingen, congressen, (bij)scholingen, festivals, evenementen en toernooien.

De periode waarin de competities alsnog op het veld beslecht kunnen worden in dit hockeyseizoen is – in beschikbare wedstrijddagen gemeten – niet groot meer. De KNHB onderzoekt nu wat de mogelijkheden zijn om de competities wellicht op alternatieve manieren in mei/juni/juli af te ronden, dan wel andere alternatieve (competitie)formats voor een kortere periode op te zetten. Het doel is om, wanneer de omstandigheden dat in de loop van mei zouden toelaten, het mogelijk te maken een aantal weken te hockeyen. Op die manier willen we hockeyers alsnog een mooie periode vol hockey laten beleven.

Op dit moment gaat het er echter vooral om er gezamenlijk voor te zorgen dat we de verspreiding van het coronavirus voorkomen en dat de mensen die zorg nodig hebben die zorg ook kunnen ontvangen.

Zodra er meer informatie is, wordt dit vanzelfsprekend gedeeld op de website/app/social media.