header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
27-8-2020

Het nieuwe hockeyseizoen en corona

Nieuws afbeelding Het coronavirus is helaas nog niet verdwenen. Gelukkig is het wel mogelijk de hockeycompetities weer op te starten. Om ervoor te zorgen dat we met elkaar kunnen blijven hockeyen, is het van groot belang dat we ons allemaal aan de richtlijnen en afspraken van de KNHB en NOC*NSF houden. Deze zijn vertaald in het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten bij OMHC. Deze vind je in de bijlage.

We hebben de belangrijkste aandachtspunten en maatregelen hieronder nog even voor je op een rijtje gezet:

 • Vakantie gevierd in land met code ‘oranje’ of in contact geweest met iemand die positief getest is? Laat je testen en ga thuis (als hele familie) in quarantaine voor een periode van 10 dagen. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar en ouder. Zo voorkomen we sluiting van de club en/of uitsluiting van jouw team/het team van jouw kind uit de competitie. Denk er wel even aan om jouw team op de hoogte te stellen.

 • Volwassenen moeten 1,5 meter afstand houden tot elkaar maar ook tot kinderen en jeugd. Let hier goed op, langs de lijn wordt dit makkelijk vergeten!

 • Zorg ervoor dat teamactiviteiten coronaproof zijn; bij voorkeur buiten en zeker niet binnen in kleine ruimtes waar 1,5 meter afstand houden niet mogelijk is.

 • Het clubhuis is voorlopig van vrijdag t/m zondag niet toegankelijk voor spelers en toeschouwers. Wel kun je alle dagen een bestelling doen bij de bar en zittend op je bestelling wachten. Tevens kan je gebruik maken van het toilet.

 • Kleedkamers en douches blijven voorlopig gesloten.

 • Bij wedstrijden op zaterdag gelden de volgende regels:

  • We vragen iedereen (spelers en toeschouwers van thuis- en uitspelende teams) op het OMHC-complex na de wedstrijd gelijk te verlaten.
  • Voor het thuisspelende team geldt dat er 1 toeschouwer per speler de wedstrijd mag bezoeken.
  • Voor bezoekende teams geldt dat er maximaal 5 begeleiders welkom zijn.

 • Er zijn twee ingangen en uitgangen voor de velden van OMHC. Veld 1 (kant aan de metro) is te bereiken via het schoolplein en het hek aan de voorkant van het veld. Veld 2 en 3 zijn te bereiken via de hoofdingang.

 • Het advies is om vanaf de C-lijn een mondkapje te dragen tijdens het vervoer van personen uit verschillende huishoudens. Dit is in lijn met het advies vanuit de Rijksoverheid.

 • Wanneer je vragen hebt of wanneer 1 van jouw spelers of teamgenoten positief heeft getest op corona, meld dit dan bij het coronateam van OMHC via [email protected]. We zullen vervolgens contact opnemen met de GGD (gelieve niet zelf contact met de GGD opnemen).

Voor de rest van de maatregelen en richtlijnen verwijzen we je graag naar het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten bij OMHC.

We hopen dat we deze tijdelijke maatregelen spoedig weer wat kunnen versoepelen. Tot die tijd vertrouwen we op jullie medewerking! Neem je verantwoordelijkheid; houd je aan de regels en spreek elkaar aan wanneer het nodig is.

Ook bij uitwedstrijden vragen wij je om kennis te nemen van de coronamaatregelen van de betreffende club en deze te respecteren.

Bestuur OMHC

Bijlage