header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
30-9-2020

UPDATE CORONAMAATREGELEN OMHC

Nieuws afbeelding Tijdens de persconferentie van maandag 28 september zijn de landelijke coronamaatregelen verder aangescherpt. Vanaf dinsdag 29 september 18:00 en voor een periode van in ieder geval 3 weken, gelden in aanvulling op de al geldende coronamaatregelen de volgende aanvullende regels voor alle spelers en bezoekers van OMHC:

Algemeen

 • Het clubhuis is gesloten voor publiek. Dit geldt ook voor de terrassen en tribune. De toiletruimtes op de 1e verdieping zijn wel toegankelijk via de ingang aan de tribunezijde. Bij slecht weer kun je dus niet in het clubhuis schuilen; een uitzondering wordt gemaakt voor onweer, dan mag je wel het clubhuis in, maar houd dan voldoende afstand tot elkaar.

 • De bardienst krijgt een andere rol; zij zijn er voor het algemeen toezicht op het naleven van de coronamaatregelen en tevens kun je voor EHBO bij de bar terecht.
 • De kleedkamers zijn gesloten. Wedstrijdvoorbesprekingen moeten buiten / op het veld worden gehouden.

 • Alleen de hoofdingang / toegangspoort aan de tribunezijde blijft open om zo de toestroom goed in de gaten te kunnen houden.

 • We willen tevens nogmaals benadrukken dat de algemene maatregelen nog gewoon gelden, dus kom alleen naar OMHC als je klachtenvrij bent en houd 1.5 meter afstand. Wanneer je in afwachting bent van de uitslag van een coronatest, wacht dan de uitslag af en kom niet naar de club.

Trainingen en wedstrijden
 • Voor trainingen willen we je vragen 5 minuten van tevoren aanwezig te zijn, direct naar het veld te gaan waar je training hebt en na de training ook direct weer naar huis te gaan.

 • Bij wedstrijden willen we je vragen 30 minuten van tevoren aanwezig te zijn en na de wedstrijd ook direct het OMHC complex te verlaten.

 • Er is geen publiek welkom bij trainingen. Er is geen thuispubliek welkom bij wedstrijden. Meer specifiek zijn de regels als volgt:

  • Ouders / verzorgers mogen helaas niet meer naar de trainingen en wedstrijden van hun kind(eren) komen kijken. Dit geldt voor uit- en thuiswedstrijden.

  • Personen die tijdens de wedstrijd of training een specifieke functie hebben als trainer, coach, scheidsrechter, manager of als spelbegeleider bij de Jongste Jeugd (teambegeleiding), mogen WEL aanwezig zijn. Het is de bedoeling dat je na de training of wedstrijd zo snel mogelijk het OMHC complex weer verlaat. Wanneer je onderdeel bent van de vaste teambegeleiding dan is registratie niet nodig, dit is reeds gedaan op basis van het wedstrijd- en trainingsschema.

  • Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus NIET onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Let op: kijken alleen langs de velden op 1.5 meter afstand. Tribune en terrassen zijn niet toegankelijk.
   • Voor de OMHC teams die uitspelen; zorg ervoor dat je het aantal chauffeurs tot een minimum beperkt en respecteer de geldende coronamaatregelen van de club die je bezoekt.
   • Voor teams die OMHC bezoeken; zorg ervoor dat je het aantal chauffeurs tot een minimum beperkt. Let op: bij OMHC geldt een registratieplicht voor bezoekers van 13 jaar en ouder. De registratieplicht geldt in dit geval voor de chauffeurs die geen onderdeel vormen van de vaste teambegeleiding (de spelers en vaste teambegeleiders zijn als geregistreerd op basis van het trainings- en wedstrijdschema). Registratie kan met behulp van een QR-code of via https://www.omhc.nl/registratie/ vanaf thuis of bij aankomst op ons complex. Bewaar het bewijs van registratie, er kan naar worden gevraagd.

 • Bij thuiswedstrijden: het thuisspelende OMHC team neemt naast de coach ook 1 trainer en/of 1 manager mee die de rol van toezichthouder vervult tijdens de wedstrijd. Als toezichthouder houd je toezicht op naleving van deze aanvullende maatregelen en de maatregelen die in het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten bij OMHC staan opgenomen.

 • Als kinderen sporten bij OMHC (training of thuiswedstrijd), dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

 • Hockeyers die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Het is de bedoeling dat je het OMHC complex zo snel mogelijk verlaat.

Ondanks deze aangescherpte maatregelen is het gelukkig nog wel mogelijk om te blijven hockeyen en kan ook de competitie voorlopig gewoon doorgaan. Dit willen we natuurlijk graag zo houden en we willen iedereen dan ook met klem verzoeken om zich aan de nieuwe regels te houden. Bovenstaande regels zullen worden verwerkt in het Protocol Algemeen Verantwoord Sporten bij OMHC.

We rekenen wederom op jullie medewerking, dank!

Bestuur OMHC