header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
12-10-2020

Geen zaalhockey seizoen 2020/2021

Nieuws afbeelding Keuze bij verenigingen
Afgelopen dinsdag besloot de KNHB de zaalhockeycompetitie (nog) niet te schrappen, maar daarnaast wel een alternatieve midwinter-veldhockeycompetitie aan te bieden. Daarmee legt de KNHB de beslissing over zaalhockey bij de verenigingen. Afgelopen week heeft het bestuur hierover uitgebreid gesproken met veel hockeyverenigingen in de regio, de KNHB en andere betrokkenen. Vervolgens hadden we diverse overleggen met o.a. de technische commissies van de jeugd & jongste jeugd, de zaalcoördinatoren en trainers Dames -en Heren 1. Alles afwegende is besloten om dit seizoen onze teams niet in te schrijven voor zaalhockey.

OMHC trekt al haar teams terug uit de zaalcompetitie
Als bestuur van OMHC zijn wij verantwoordelijk voor een veilige en gezonde hockeyomgeving voor onze leden, trainers, vrijwilligers en ouders. Omdat wij voor zaalhockey gebruik moeten maken van verschillende externe locaties, kunnen wij deze veilige omgeving, niet garanderen. Dit heeft ons doen besluiten dat OMHC het seizoen 2020-2021 met geen enkel team zal deelnemen aan de zaalcompetitie.

Waarom geen zaalhockey
Zaalhockey is een cruciaal onderdeel van de opleiding van onze hockeyers en veel OMHC’ers zijn groot fan van hockeyen in de zaal. De keuze om niet te gaan zaalhockeyen was daarom niet gemakkelijk en wij beseffen ons dat we sommigen van jullie teleurstellen. Toch hebben we deze keuze unaniem genomen. Daar is een groot aantal redenen voor. We noemen hier de twee belangrijkste.

  • Ten eerste is de kans op het alsnog cancellen van de zaalcompetitie zeer reëel en dat heeft direct onverantwoord grote financiële consequenties. Aangezien de deadline voor het terugtrekken, zonder financiële consequenties, 11 oktober om 00:00 uur was dienen we de keuze te maken.
  • Ten tweede zien we nog onvoldoende waarborg van veiligheid voor onze leden in de (blaas)hallen. Natuurlijk wordt er al volop in de zaal gesport door andere zaalsporten. Maar deze sporten hebben geen buitenalternatief. Hockeyers hebben dat wel.

Midwinter competitie
Alle jongste -en jeugdteams schrijven we in voor de midwinter-veldcompetitie die de KNHB als alternatief organiseert. Hoe deze competitie er precies uit komt te zien, wordt op dit moment door de KNHB uitgewerkt. Zodra daar meer bekend over is, zullen we jullie verder informeren. Wel zetten we alles op alles om alle jeugdleden een leuke en sportieve hockeywinter te geven. Natuurlijk zijn we ook hierbij afhankelijk van de ontwikkeling van het coronavirus. Maar als het mogelijk is, maken we er een mooie winter van!

Seniorenteams
Veel seniorenleden zijn blij als het winter wordt. Hockey combineren met werk, gezin of studie vraagt veel energie en planning. De winterperiode geeft even rust. Daarom hebben we besloten om de seniorenteams alleen in te schrijven voor de midwintercompetitie als ze dit zelf wensen. Laat a.j.b. even aan ons weten wanneer je interesse hebt om mee te doen?

Marc Keur
Voorzitter breedtesport