header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
24-5-2021

Einde seizoen, selectietrainingen en start nieuw seizoen voor de Selectieteams

Ondanks dat dit seizoen niet helemaal is geworden wat we hadden gehoopt, is het einde bijna in zicht. In het weekend van 29 & 30 mei worden door zowel de breedtesport als selectieteams de laatste wedstrijden gespeeld. Tot en met 1 juni trainen de selectieteams nog in de huidige samenstelling.
Daarna starten de selectietrainingen en -wedstrijden voor de A,B en C. De D-lijn selectieteams worden ingedeeld onder leiding van de lijncoördinatoren Prestatie. Dit zijn Caspar Kosta voor de meisjeslijn en Christiaan Both voor de jongenslijn.

Wanneer zijn de selectietrainingen en -wedstrijden?
De selectietrainingen en -wedstrijden vinden plaats van 7 juni t/m 26 juni onder leiding van de toekomstige trainer(s) van het team. De periode van selectietrainingen kan ingekort worden als eerder duidelijk is wie in welk team komt. Dit wordt per team besloten. Op deze manier zorgen we dat de selectieperiode niet langer duurt dan nodig is.

Let op: De coronamaatregelen gelden nog en het is dus niet mogelijk om bij de selectietrainingen- en wedstrijden te komen kijken.

Wanneer weet ik of ik mee mag doen met de selectietraining en -wedstrijden?
Vanaf 3 juni worden alle spelers persoonlijk via email uitgenodigd voor de selectietrainingen. Dit gebeurt op basis van prestatie gedurende het gehele seizoen, waarbij we ons realiseren dat dit seizoen natuurlijk anders dan anders is verlopen. De huidige trainers en coaches geven hier input voor en bespreken deze input samen met de lijncoördinatoren Prestatie. Caspar en Christiaan begeleiden en monitoren het selectieproces. Ook ondersteunen ze trainers en fungeren ze als klankbord. Er worden per selectieteam ongeveer 18 spelers uitgenodigd.

Zoals eerder gecommuniceerd waren de carrouseltrainingen dit jaar geen onderdeel van de selectieprocedure. De carrouseltrainingen hebben dit jaar als doel om de spelers uit de verschillende selectieteams alvast met elkaar kennis te laten maken, vooruitlopend op volgend seizoen.

Welke teams spelen volgend seizoen selectie?
Het aantal spelers per selectieteam is afhankelijk van het totaal aantal spelers in een leeftijdscategorie en kan per team verschillen.
De selectieteams van komend seizoen zijn voor de meisjes de volgende teams: A1, B1, C1, C2, D1, D2.
De selectieteams van komend seizoen zijn voor de jongens de volgende teams: A1, B1, C1, D1, D2.
Per seizoen wordt door Technische Zaken aan de hand van het technisch beleid bepaald welke teams wel en geen selectieteams worden.

Wanneer worden de teams voor volgend seizoen bekend?
Op 28 juni maken we de definitieve teams voor komend seizoen bekend. Alle spelers worden door de trainer(s) individueel geïnformeerd of ze het selectieteam wel of niet hebben gehaald.

In welk team kom ik als ik het selectieteam niet haal?
Wanneer je de selectie voor het selectieteam niet haalt word je automatisch geplaatst in het eerstvolgende breedtesportteam. Mocht je in een ander breedtesportteam willen spelen, omdat hier bijvoorbeeld vrienden of vriendinnen hockeyen, dan kun je dit aangeven in het individuele gesprek.

Wanneer begint het nieuwe seizoen?
We starten het nieuwe seizoen weer rond 16 augustus (exacte datum wordt nog gecommuniceerd).

Vragen of opmerkingen? Voor vragen naar aanleiding van dit bericht en de selectieprocedure kan je contact opnemen met waarnemend voorzitter TZ Prestatie, René Westerhout, via [email protected]

Meer weten over de procedure van teamindeling voor de breedtesport? Lees hier meer: https://omhc.nl/site/Default.asp?option=51&NewsID=4263#nieuws.

Technische Zaken OMHC