header foto header foto header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
27-5-2021

Afscheid maar ook een nieuw begin

Langs deze weg wil ik u laten weten dat ik per woensdag 26 mei jl. afgetreden ben als voorzitter. Na 9 jaar (en de maximale 3 termijnen) zit de bestuursperiode bij OMHC er definitief op.

Eén jaar voordat ik als penningmeester (in plaats van Maxim Pattenier) tot het bestuur ben toegetreden was ik bij OMHC gestart als coördinator Hockeyschool en de ledenadministratie. De afgelopen 9 jaar hebben we met elkaar een hoop mooie zaken gerealiseerd en mooie kampioenschappen en promoties behaald. De club is flink gegroeid! Toen ik net in het bestuur aantrad gingen we richting het 750-ste lid. Het 1000-ste lid hebben we ook mogen begroeten in 2015. Al jaren zitten we nu al tussen de 900 en 1000 leden.

Sportief was voor mij het kampioenschap en de promotie naar de 1e klasse van Heren 1 op 31 mei 2019 het hoogtepunt. Maar zeker ook de keren dat mijn eigen dochters kampioen werden met hun team in de zaal en op het veld. Het laatste (facilitaire) hoogtepunt moet nog komen. De realisatie van het 2e waterveld. Dit nadat we in 2018 ons 1e waterveld al mochten gaan bespelen. De keeperscorner en de overkapping van het terras waren nog succesvolle projecten. De trainer breedtesport; de verenigingsmanager, ClubCollect, NAS en de verder samenwerking met RCH als administratieve ondersteuning zijn ook een mooi voorbeeld van de professionaliteit slag die we ingezet hebben.

Dat de tand des tijds ook een duit in het zakje deed bleek uit bijvoorbeeld het ingevoerde actieve anti rookbeleid en het cashless betalen. De OMHC-app bestond nog niet, een camerasysteem waarbij we onze kinderen en helden nu kunnen zien via YouTube en digitale ALV’s in tijden dat wel elkaar fysiek minder konden zien.

Zelf ben ik in 2014 begonnen met de actieve hockeysport in Trimteam 3. Inmiddels gaan we met de club al naar Trimteam 6 en zijn we qua trimteams een van de grootste in Rijnmond. OMHC is een club van veel enthousiaste ouders die hun kind volgen bij het kiezen van hun sport. Met de derde helft als hoogtepunt! De Sevens cyclus die we met De IJssel, Capelle en Krimpen hebben opgezet zullen we hopelijk snel weer op kunnen pakken. Mijn hockeyhoogtepunt bereikte ik met de Veteranen waarmee we op de slotdag kampioen werden. Samen met teamleden die al 40 jaar lid waren en nooit eerder kampioen werden. Fantastisch om met hen op een van de mooie zonnige slotdagen gehuldigd te worden.

Vanaf deze plek wil ik alle leden en een ieder bedanken waarmee heb samengewerkt de afgelopen jaren. In het bijzonder Bertjan Groeneveld, Kees Lexmond, Marcel van den Heuvel en Vincent Snel die gedurende alle jaren, voor én achter de schermen, veel werk hebben verricht en met hun immer positieve instelling klaar stonden.

Vanaf heden zal ik als Lijn coördinator Senioren, samen met Nico en de aanvoerders van betreffende teams, gaan zorgen dat de zondag net zo dynamisch zal worden als de zaterdag. Met nu al 3 jong dames teams, 4 dames teams en minimaal 4 heren teams gaan we verder bouwen met al die jeugd die er nog aangaat komen de komende jaren.

Zoals een van mijn illustere voorgangers (Toni Kasteele) al mooi verwoorde in haar afscheidsbericht in 1996: "Het voelt alsof ik een leuke baan opzeg….”

Bedankt leden, vrijwilligers en sponsoren van OMHC, voor het vertrouwen en de steun die jullie me gaven. Ik vertrouw erop dat de nieuwe voorzitter en het bestuur daar ook op mogen rekenen. We hebben iedereen nodig om onze club weer verder te brengen.

Met de bekende sportieve groet,
Guus van ‘t Oor