header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
28-11-2021

Zaalhockey update n.a.v. nieuw corona maatregelen

Aan de vooravond van de start van het zaalseizoen gooien de nieuwe coronamaatregelen opnieuw roet in het eten. Vanaf zondag 28 november mogen amateursporters na 17:00 uur niet meer trainen en geen wedstrijden meer spelen. Dit geldt in ieder geval tot en met zaterdag 18 december. Overdag (tot 17:00 uur) en in het weekend kunnen zaalwedstrijden en zaaltrainingen wel doorgaan.

Gevolgen zaalcompetitie

De KNHB heeft aangegeven (volledige bericht) dat de zaalcompetitie doorgaat. Wel zal een deel van de wedstrijden die na 17:00 uur ingepland staan, moeten worden verschoven. De KNHB onderzoekt de komende dagen de mogelijkheden. Wanneer meer bekend is over de nieuwe data en tijdstippen van de wedstrijden die verplaatst moeten worden, communiceren we hierover in de app en op de site.

Gevolgen zaaltrainingen

Veel zaaltrainingen in het huidige schema zijn na 17:00 uur en kunnen dus helaas niet doorgaan.
De zaalhockeycommissie binnen OMHC is achter de schermen al heel druk bezig om extra zaalcapaciteit in de weekenden te reserveren, zodat zoveel mogelijk teams toch de mogelijkheid krijgen om in het weekend te trainen. Er wordt hard gewerkt aan een nieuw schema, maar we kunnen geen garanties geven, ook omdat er vanuit de KNHB waarschijnlijk extra zaalcapaciteit zal worden gevraagd. Houd er rekening mee dat jouw team minder gaat trainen de komende weken. Het nieuwe schema voor de zaaltrainingen zal zo snel mogelijk worden gedeeld via de site en de app.

Tot slot: de huidige corona maatregelen blijven ook nog steeds gelden, aangevuld met de 1.5 meter plicht (voorheen advies). Houd voldoende afstand, respecteer de regels van de zaallocaties en blijf thuis wanneer je je niet fit voelt!

Wij hopen natuurlijk dat deze nieuwe maatregelen na 18 december niet worden verlengd en houden jullie op de hoogte van wijzigingen en updates.

Bart-Jan Beerens
Voorzitter