header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
7-9-2018

Scheidsrechters met "OORTJES"

Nieuws afbeelding Communicatiemiddelen doen steeds vaker hun intrede in de hockeysport. Op de hoogste niveaus zijn de 'oortjes' niet meer weg te denken. Maar ook voor de begeleiding van jeugdleden die hun eerste schreden op het scheidsrechter pad zetten, biedt het uitkomst.

Na een geslaagde eerste pilot vorig seizoen, zie ook bijgaand artikel uit de Hockeykant-Rotterdam, zal het systeem dit seizoen op alle drie de velden beschikbaar zijn.

Er is een app beschikbaar waarin de wedstrijden van OMHC staan. Je kan met je telefoon en oortje met microfoon contact hebben met je collega scheidsrechter of je fluitcoach. De app is alleen beschikbaar voor Android en Apple telefoons. Deze app werkt via 3G of 4G en kost ongeveer 35 MB per wedstrijd. Download alvast de app via de site https://www.refcom4all.com/.

Bij gebruik van de app:
- Zet je telefoon op niet storen
- Maak verbinding via 3G of 4G. Niet via WiFi want dan verlies je de verbinding

Het inloggen op de wedstrijd op zaterdag en zondag gaat door middel van de wedstrijdcode (DWF code). Van maandag tot en met vrijdag kan het systeem gebruikt worden voor oefen/test wedstrijden, inloggen gaat dan met onze postcode als wedstrijdcode: 3059RD

Dit communicatie middel is een aanvulling op de bestaande handsignalen, dus geen vervanging.

Succes met fluiten!

Voor vragen, stuur een mail aan [email protected].

Léon Albers
Arbitragecommissie

Bijlage