header foto header foto header foto header foto header foto
header foto
10-9-2019

CS+ opleiding

Nieuws afbeelding Clubscheidsrechter-plus (CS+) opleiding
Heb je plezier in het fluiten? De CS+ opleiding is er voor junior en senior leden maar ook voor ouders/verzorgers die plezier hebben in het fluiten van wedstrijden Je bent dus al in het bezit van een scheidsrechterskaart en je fluit al wedstrijden maar je wilt meer leren en nog beter worden. De CS+ opleiding wordt vanuit de KNHB gecoördineerd en binnen de regio gegeven.

Wat leer je bij de CS+ opleiding?
De opleiding kan onderverdeeld worden in drie onderdelen:
1. Drie workshops; een introductie (over de opzet van de opleiding), de praktijk (waar en hoe ga je staan en hoe signaleer je) en een verdieping op je spelregelkennis.
2. Persoonlijke begeleiding van een leercoach bij een aantal wedstrijden.
3. Een praktijktoets.

Onderwerpen die aan bod komen zijn:
· Voorbereiding op de wedstrijd
· Spelregels, toepassing van regels en signalering
· Het in goede banen leiden van wedstrijden, denk hierbij onder andere aan voordeel, hard fluiten, positionering en houding
· Het omgaan met spelers en coaches (weerbaarheid)
· Samenwerking met je collega
· Afhandeling van formaliteiten

Hoeveel tijd kost de opleiding?
De opleiding kost je ongeveer een seizoen. Tijdens het seizoen komt de groep cursisten bij elkaar voor de workshops en een keer tijdens een wedstrijd die wordt gefloten door bondsscheidsrechters. Je bent dan bij de voor- en nabespreking aanwezig. Verder fluit je regelmatig op zaterdag of zondag en vaak onder begeleiding. Daarbij fluit je steeds meer wedstrijden op een hoger competitie niveau.

Tijdens de gehele periode krijg je een leercoach aangewezen. Zodra de leercoach signaleert dat je klaar bent voor het examen, wordt de praktijktoets afgenomen, door een andere leercoach.

Interesse?
Vind je het leuk om te fluiten, wil je werken aan jouw uitstraling op het veld, ben je weerbaar en heb je tijd om in je zelf te investeren?
In de bijlage vind je nog aanvullende informatie over de opleiding, binnen enkele weken zal de opleiding van start gaan.
Opgeven voor de CS+ opleiding kan door middel van het sturen van een mail naar [email protected]

Leon Albers
CS+ Coördinator.

Bijlage