Hockeygear Link
Hoofdsponsoren
OMMOORDSE MIXED HOCKEY CLUB
De leukste club in omstreken !
header foto header foto header foto header foto header foto
header foto

 

Club logoWelkom bij OMHC

Welkom op de site van OMHC!

Namens de bestuursleden en mezelf, als voorzitter van Ommoordse Mixed Hockey Club (OMHC), heet ik u van harte welkom op onze officiële website.

Dit jaar vieren we een bijzondere mijlpaal, ons vijftigjarig bestaan. Vijftig jaar vol sportieve uitdagingen, samenhorigheid en groei. In lijn met ons jubileumthema, OMHC = Goud, kijken we terug op de gouden momenten van onze historie en kijken we vol verwachting uit naar de vele gouden momenten die nog zullen komen.

OMHC is veel meer dan een hockeyclub; OMHC is een "professionele", goed georganiseerde, financieel gezonde hockeyvereniging, met een open cultuur die gedragen wordt door vrijwilligers waar plezier, respect, trots, prestatie, ambitie en maatschappelijke betrokkenheid centraal staan.

Ons voortbestaan als club komt voort uit de kracht van het collectief. Samen maken we OMHC tot wat het is vandaag, van onze jongste jeugdleden tot onze meest ervaren senioren en van onze vrijwilligers tot onze trouwe supporters.

Sportief gezien zijn we trots dat ons Heren 1 team acteert in de eerste klasse en ons Dames 1 team in de derde klasse speelt. Beide teams tonen een gezonde ambitie om hogerop te komen, een ambitie die de club steunt en toejuicht.

In onze jeugdafdeling schitteren onze eerste elftallen door te concurreren in de (sub)top van de competitie, hetgeen reflecteert op de kwaliteit van onze jeugdopleiding.

Onze breedtesport jongste jeugd, jeugd- en seniorenteams, veruit de grootste groep sporters binnen de vereniging, strijden wekelijks met plezier op eigen niveau. Omdat deze groep een belangrijk onderdeel uitmaakt van onze vereniging is hiervoor apart een Hoofdtrainer Breedtesport benoemd.

Onze vereniging is een plek waar iedereen zichzelf kan zijn, maar het is 'voor en door' de leden. Dat betekent dat wij niet zonder de reusachtige inspanningen van onze vrijwilligers kunnen. Zij staan aan de basis van onze successen en verdienen dan ook onze diepste dankbaarheid.

We hopen dat u vindt wat u zoekt op onze website. U bent echter ook altijd welkom op ons prachtige sportcomplex voor een kop koffie, een sportieve uitdaging, of gewoon een gezellig praatje. OMHC = Goud en dat komt door alle leden, vrijwilligers sponsoren en supporters!

Met sportieve groet,
Bart-Jan Beerens
Voorzitter OMHC

NieuwsClub logo

Gevonden voorwerpen

16-7-2024 - We hebben weer een mooie oogst aan gevonden clubkleding. ... Lees meer

Foto's slotdag

25-6-2024 - Afgelopen zondag hebben we ons lustrumjaar afgesloten met de Slotdag. Het was ... Lees meer

Indeling O14/O16/O18-jeugd seizoen 2024-2025

22-6-2024 - De nieuwe teams voor de O18, O16, en O14-lijnen voor het seizoen 2024-2025 zijn ... Lees meer

Indelingen Jongste Jeugd 2024-2025

16-6-2024 - De nieuwe teams voor de O10-O9-O8 en de indelingen voor de Hockeyschool en ... Lees meer

Indeling O12-jeugd seizoen 2024-2025

16-6-2024 - De nieuwe teams voor de O12 voor het seizoen 2024-2025 zijn bekend! U kunt de ... Lees meer

Technische staf senioren selectieteams

23-5-2024 - Met trots kunnen we bekend maken dat de technische staf voor de senioren ... Lees meer

Koop en verkoop je OMHC kleding via Club Trade

20-5-2024 - Sinds kort heeft OMHC een abonnement op Club Trade, een marktplaats voor ... Lees meer

Vacatures bestuur en trainer jongste jeugd

7-5-2024 - Heb je altijd al in het bestuur willen plaatsnemen om mee te denken en ... Lees meer

Verhoging contributie

9-3-2024 - Tijdens de laatste ALV op 15 november is het voorstel, om de contributie met ... Lees meer
 
Overig nieuws

Club logoAccommodatie

Club logoHockey

Club logoFAQ

Staat uw vraag er niet bij neem dan contact op met [email protected]

In het organisatie overzicht staan alle commissies met haar leden en de contactgegevens.
Binnen OMHC bestaat er sinds een aantal jaren een vertrouwenscommissie.
Ommoord wil natuurlijk een veilige vereniging zijn, waar iedereen met plezier bezig is met haar of zijn sport: hockeyen.
Het aanstellen van een vertrouwenscommissie kan dan negatief klinken: we doen er met elkaar immers alles aan om juist zaken als 'pesten', conflicten en ruzie, discrimineren en seksuele intimidatie binnen onze vereniging te voorkomen.

Maar stel nu dat ....
De praktijk binnen diverse sportverenigingen heeft uitgewezen dat er momenten en gebeurtenissen zijn waarbij grensoverschrijdend gedrag niet voorkomen heeft kunnen worden. Binnen OMHC willen wij dit graag voor zijn.
Dat is dan ook één van de redenen waarom binnen onze vereniging een vertrouwenscommissie met als eerste contactpersoon een vertrouwenscontactpersoon (vcp) te vinden is. Een centraal aanspreekpunt om met elkaar zorg te dragen dat de wijze waarop we met elkaar binnen de club omgaan leuk en veilig blijft.

Voorkomen is beter dan genezen.
De vertrouwenscontactpersoon is er ook voor vragen die kunnen spelen vóór dat er problemen zijn.
Bij een vertrouwenscontactpersoon kun je terecht met vragen die je niet makkelijk stelt of waarvan je bang bent dat er niet serieus op gereageerd gaat worden. Dit geldt voor trainers, coaches, ouders, begeleiders en teamleden. Daarbij: snel melden, er over praten en zorgen dat er (vroegtijdig) een einde gemaakt wordt aan een ongewenste situatie maakt dat deze niet verergert en ook herhaling kan zo voorkomen worden.

Wanneer kun je terecht bij de vertrouwenscontactpersoon van OMHC?
Als je vragen hebt of de manier van omgaan met elkaar binnen jouw team klopt, dan ben je welkom bij de vertrouwenspersoon.
De vragen die je hebt kunnen gaan over:
• pesten en gepest worden;
• het gevoel hebben dat je er door je huidskleur, geloof of seksuele voorkeur niet bij hoort;
• grensoverschrijdend gedrag: de manier waarop je benaderd en/of aangeraakt wordt door een teamlid, trainer of coach ervaar je als onprettig;
• een vermoeden van 'grensoverschrijdend gedrag: je denkt dat iemand in jouw directe omgeving hier mee te maken heeft;
• je maakt je zorgen over de wijze waarop er met je kind wordt omgegaan binnen de vereniging/het team;
• je vraagt je af of jouw gedrag als trainer en/of coach verstandig is;
• iemand heeft je direct of indirect beticht van ontoelaatbaar gedrag;
• het feit of je vraag bij de vertrouwenscommissie van Ommoord op de juiste plaats is.
• Hoe vertrouwelijk is een vertrouwenscontactpersoon?
Dat het belangrijk kan zijn om ook andere personen bij een vraag of probleem te betrekken zal duidelijk zijn, maar dit zal nooit zonder overleg gebeuren!
De gesprekken die er tussen jou en de vertrouwenscontactpersoon plaatsvinden, daar wordt niemand van op de hoogte gesteld, zonder dat jij daar van op de hoogte bent.
De activiteiten van de vertrouwenscontactpersoon vallen onder de verantwoording van het Algemeen Bestuur. Bij het afsluiten van het jaar rapporteert de vertrouwenscontactpersoon aan dit bestuur óf er meldingen zijn geweest, van welke aard deze meldingen waren en hoe voortgang en afsluiting hebben plaatsgevonden.

Waar is de vertrouwenscontactpersoon niet voor?
In principe is de vertrouwenscontactpersoon er voor incidenten, vermoedens van incidenten en vragen hier om heen, die tussen Ommoord-leden plaatsvinden of hebben plaatsgevonden of waarbij een relatie is tussen activiteiten binnen Ommoord-verband en de betrokkene(n).
Bij twijfel: bespreek met de vertrouwenscontactpersoon of je vraag bij haar/hem op de juiste plaats is.
De vertrouwenscontactpersoon zal mensen niet persoonlijk opvangen en/of begeleiden. Als er verdere opvang noodzakelijk is zal dit, altijd met toestemming van de betrokkene(n), plaatsvinden buiten OMHC.

De vertrouwenscontactpersoon is er voor iedereen, van elke leeftijd binnen onze vereniging.
Je kunt de vertrouwenscontactpersoon bereiken via [email protected] 

De vertrouwenscommissie bestaat uit:
Mirianne Sprengers-Neugebauer (vertrouwenscontactpersoon)
Heidi Flint (vertrouwenscontactpersoon)
Mark Hofstetter (lid)
Hans Ham (lid)
Foto's die door onze fotografen gemaakt worden tijdens feesten of andere bijzondere gebeurtenissen zijn terug te vinden in ons foto album. Hiervoor moet je eerst inloggen (rechtsboven op de site) in Lisa-teams. Vervolgens vind je onder Club alle foto albums.
De tuchtcommissie is een onafhankelijke commissie binnen OMHC belast met de afhandeling van misstanden die plaatsvinden tijdens of buiten de wedstrijden.

Als een lid in een wedstrijd definitief uit het veld is gestuurd (rode kaart) of in één seizoen drie of meer keren tijdelijk uit het veld is gestuurd (gele kaarten), dan wordt door de KNHB een tuchtzaak aanhangig straf tegen de betreffende speler of coach. De Tuchtcommissie zorgt voor de administratieve afwikkeling, onderhoudt contact met de KNHB en ziet toe op naleving van schorsingen en andere strafmaatregelen.

Als het bestuur redenen heeft aan te nemen dat een lid (of meerdere leden) in strijd heeft gehandeld met de statuten en/of reglementen van de vereniging, dan kan het bestuur de Tuchtcommissie verzoeken een zaak in behandeling te nemen. De Tuchtcommissie stelt een onderzoek in en adviseert het bestuur over de te nemen (straf)maatregelen.

De tuchtcommissie is per mail te bereiken via [email protected].
Alle geplande activiteiten staan in onze agenda, deze is te vinden via de menu balk bovenaan de site of via deze link: www.omhc.nl/site/default.asp?option=75
Sinds 17-12-1974 tot 5-1-2004 werd "De Ommoordiaan" als weekkrant/bulletin (soms ook 1x per 2 weken) bezorgt bij onze leden.

Het formaat was in de beginjaren A4 en later als A5 formaat beschikbaar gesteld. Vaak met een oranje cover maar ook wel gewoon in het wit of in het bruin.
Vanaf 1974 A4 met wit voorblad
Vanaf 1975 A4 met bruin voorblad
Vanaf 1984 A4 met oranje voorblad
Vanaf 1989 A4 met wit voorblad en oranje logo
Vanaf 1992 A5 formaat met wit voorblad
Vanaf 1996 A5 met oranje voorblad

De bezorging werd in de beginjaren door de leden gedaan en sinds 28-9-1976 via de PTT.

Op 13-5-1980 was het 100ste exemplaar en uiteindelijk waren er meer dan 750 exemplaren gemaakt.

Hierin stonden o.a. de wekelijkse wedstrijden, uitslagen en wedstrijdverslagen. Informatie van het bestuur en stukken voor de ALV. De jarigen. Soms een kleurplaat of nieuwe regels van de KNHB. Ook toernooien werden groots aangekondigd.
De bar- en scheidsrechtersindelingen; nieuwe leden; gevonden voorwerpen of zaken die juist weggenomen waren; aankondigingen van de bingo en klaverjasavonden; Graspollen (te vergelijken met in de wandelgangen, met een beetje (foute) humor. Teamindelingen; aankondiging van de grote clubactie en de kledingbeurzen of oude kranten acties.

Na 2004 is veel van deze informatie via de website beschikbaar geworden en sinds 2015 ook via de OMHC-App.

Het is onze intentie om de beschikbare exemplaren digitaal beschikbaar te stellen via de website.
Een overzicht van alle teams die sinds 1973 in de zaal en op het veld kampioen zijn geworden staat in dit document:
Kampioenen vanaf 1973
1975 Sporthuis Rialto
1981 Sporthuis Lemmens
1983 Han Ophof
1989 DAKA
1992 Jawa
2000 Pionier Sport (bruine broek/rok werd blauw)
2010 Jawa / TK
2013 Groen / ClubColors
2016 DAKA / Adidas
2020 Hockeywinkel / Indian Marahadja
11-12-1973 Oprichting, locatie Tsjaikofskilaan (Lage Bergse Bos)
01-09-1974 1e officiële competitiewedstrijden
17-12-1974 1e druk clubblad "De Ommoordiaan" in A5 formaat
00-05-1975 1e kampioen Meisjes B
00-09-1975 buitenverlichting en 2e grasveld
00-00-1977 1e Lid van Verdiensten - Paul Klapper
13-05-1980 100e clubblad
00-04-1981 Promotie Dames 1 naar 3e klasse
00-04-1983 Promotie Heren 1 naar 3e klasse
21-03-1984 1e paal nieuwe locatie aan Igor Stravinskisingel 2a door Henrike van Nieuwkerk en Erwin Wigt (01-09-1984 opening) (Wollefoppenpark)
22-05-1986 1e erelid Alexander Vreede
00-06-1986 Dames 1 kampioen 3e klasse en promotie naar 2e klasse
19-01-1991 Dames 1 zaalkampioen 1e klasse en promotie naar hoofdklasse
25-05-1993 Kees Brons heeft het bestuur een nieuwe voorzittershamer geschonken
17-03-1996 Grootste uitslag 22-0 Heren 4 - Rapid
15-04-1996 aanleg 2e kunstgrasveld (opening 24-08-1996)
00-00-1997 website OMHC online
16-05-1999 Heren 1 promotie naar 3e klasse
01-09-1996 250e lid
01-09-2000 1e semi waterveld
05-06-2001 350e lid
10-03-2003 1e alarm installatie
04-05-2003 Dames 1 Kampioen van de 4e klasse en promotie naar de 3e klasse
10-03-2003 1e alarm installatie
05-01-2004 laatste oranje "Ommoordiaan"
10-06-2004 laatste witte mededelingenblad
04-09-2010 Opening nieuwe complex aan Marcel Duchampplein 810 (Nesselande)
00-00-2013 750e lid
15-03-2015 1000e lid Mika Verhaegen
23-10-2015 OMHC - App
20-09-2015 opening Keeperscorner / veld 4
24-02-2016 overkapping terras
12-06-2016 Kampioenschap Dames 1 naar 2e klasse
30-05-2017 Promotie Heren 1 naar 1e klasse
30-05-2018 Actief Anti Rookbeleid
01-08-2018 1e waterveld
01-03-2019 Cashless
31-05-2019 Kampioenschap Heren 1 en Promotie naar 1e klasse
16-12-2020 1e digitale ALV
10-10-2021 Opening 2e waterveld
Een overzicht van alle trainesr/coaches van Heren 1 en Dames 1 sinds 1973 staan in dit document:
Trainer/coach vanaf 1973
Mieke Verbiest - 20-1-1974
Peter Louwhoff - 20-1-1974
Frits van Dijk 13-5-1974
Tonie van Leeuwen 14-9-1974
Wout Oppenheim* - maart 1975
Alexander Vreede 31-3-1975
Hans de Wit - oktober 1975
Bernadette Kuijpers - de Ridder* - augustus 1976
Bart Kuijpers - november 1979
Johan Wiegman - september 1980
Toni Wiegman - Kasteele - september 1980

* tussentijds lid geweest van andere vereniging
1976 - 1978 Anton Fiolet
1978 - 1980 Ronald Giesel
1980 - 1982 Boudewijn Haverkorn van Rijsewijk
1982 - 1983 Kees Groeneboom
1983 - 1985 Niels Swiebel
1985 - 1986 Nella van Liefland
1986 - 1988 RAA Teeuwen
1988 - 1990 JA de Jong
1990 - 1991 JCM van Rijn
1991 - 1992 Rob Oosthout
1992 - 1996 Bart Kuijpers
1996 - 1998 Rene van der Laan
1998 - 1999 Herman Sonneveld
2000 - 2002 Peter Bohré
2002 - 2005 Cees Zaat
2005 - 2007 JAP van der Heijden
2007 - 2011 Hans Engelhard
2011 - 2012 Maxime Pattenier
2012 - 2014 Guus van 't Oor
2014 - 2017 Bart-Jan Beerens
2017 - 2019 Emiel Jongerius
2019 - 2021 Anushka Choté
2021 - heden Léon Albers
1973 - 1976 Anton Fiolet
1976 - 1976 Hans Bakker
1978 - 1981 Florentina van Kan-Melzer
1981 - 1983 Loes Vlasblom
1983 - 1986 Annette Schox
1986 - 1988 Jacqueline Beerens
1988 - 1991 Klara Dubbelman
1991 - 1991 Barbera van Leeuwen
1991 - 1995 Marie Louise van der Eik
1995 - 1996 Rene vd Laan
1996 - 1998 Cynthia Deelen-Schox
1998 - 2002 Ingrid Vermaase
2002 - 2007 Hans Touw
2007 - 2009 Jansje Engelhard-de Kruijff
2009 - 2010 Alice Swiebel
2011 - 2013 Marcel de Bakker
2013 - 2015 Karin Pauwels-de Man
2015 - heden Bertjan Groeneveld
1973 - 1976 P Klapper
1976 - 1978 CJJM Lohmeyer
1978 - 1980 AA van Leeuwen
1980 - 1982 ARF Vreede
1982 - 1983 AJJM Plag
1983 - 1985 ARF Vreede
1986 - 1989 AA van Leeuwen
1989 - 1991 AW Tool
1991 - 1996 AJ Wiegman-Kasteele
1996 - 2000 TAM Hendriks
2000 - 2002 JW van Eijk
2002 - 2007 I Ligthart-de Kruijk
2007 - 2009 AJ Ridder
2009 - 2011 AJ Wiegman-Kasteele
2011 - 2014 LAJ Verschoor
2014 - 2021 GL van 't Oor
2021 - heden BJ Beerens
De selectieteams en opleidingsteams worden jaarlijks aan het begin van het seizoen benoemd door de commissie Technische Zaken. Het is dus niet per definitie zo dat het eerste team in een lijn ook een prestatieteam is, in de praktijk zal dit vaak wel het geval zijn.

Leden in een selectieteam betalen €100 toeslag op hun jaarcontributie, leden in een opleidingsteam betalen €50 toeslag op hun jaarcontributie. Dit geldt voor alle spelers van deze teams, de keeper zal op zijn of haar eigen bijdrage aan Goalieworks worden gecompenseerd ter hoogte van deze toeslag. Mocht een speler bij bekendmaking van de selectieteams beslissen geen zitting te willen nemen in een selectieteam, dan dient hij/zij dat direct aan te geven. In dat geval zal een ander (breedtesport)team gezocht worden voor deze speler en zal de toeslag dus ook niet meer van toepassing zijn voor dit lid.

Voor selectieteams worden met deze extra middelen een (betaalde) coach en trainer aangesteld, voor opleidingsteam alleen een (betaalde) trainer. Verder krijgen zowel selectieteams als opleidingsteams looptraining aangeboden. Dit met als doel om professioneel technische ondersteuning te realiseren. Voor thuiswedstrijden geldt dat selectieteams en opleidingsteams voorrang hebben op het spelen op veld 2 (waterveld) boven andere (breedtesport)teams.
Voor alle teams in de E- en F-jeugd wordt er jaarlijks de verplichte Jongste Jeugddag georganiseerd. Deze jongste Jeugddag kan zowel bij OMHC als bij een andere vereniging zijn. Deelname aan deze jongste Jeugddag is verplicht en komt voor rekening van OMHC en is dus voor deze teams geheel kosteloos.

Sinds 2017 organiseert OMHC een D-toernooi voor breedtesport teams.

Uiteraard is het voor alle teams leuk om zich voor toernooien in te schrijven, echter de kosten hiervoor zullen door de teams zelf betaald moeten worden en inschrijving hiervoor moet men als team zelf regelen.

In de OMHC app staat een totaal overzicht van alle toernooien die worden georganiseerd. Ook op de website van de KNHB staat het totale aanbod van toernooien: link
2019

1. Vigo van Gemd, Liam Sprengers, Sebas van Wersch
2. Mees Bodzinga, Joost Mooij, Willem van Munster
3. Merel van Genderen, Vivian Sudmeier, Femke de Vries

Beste D meisjes
Sophie van Schijndel, Fleur van Wersch, Isabelle Monster

Beste D Jongens
Boris Kruit, Boaz van Veen, Joep Postema

2018

1. Frederique Sprengers, Noëlle Klootwijk, Vida van 't Oor
2. Vigo van Gemd, Milo en Duco van Weerden, Max Smits
3. Maurits vd Tempel, Friso Drees, Thijs Merceij

Beste D meisjes
Fleur Sprengers, Sophie Sohier, Phlox Mercey

Beste D Jongens
Noud Jongerius, Lukas vd Wijst, Luc Smits
2019
1. OMHC MD4
2. OMHC JD2
3. OMHC MD7 & MD8

2018
1. Voorne
2. OMHC D6
3. Pollux

2017
1. Krimpen
2. Voorne
3. OMHC D3
Tijdens de schoolvakanties vervallen in principe alle trainingen, tenzij trainers en coaches anders afspreken met de desbetreffende teams. Houd altijd de website in de gaten voor het laatste nieuws over de trainingen!
U kunt gegevens, zoals telefoonnummer en emailadres, zelf aanpassen door in te loggen op de site. Ook kunt u deze gegevens via de OMHC app wijzigen. Adres en rekeningnummer wijzigingen kunt u doorgeven aan de ledenadministratie: [email protected]
Alle jeugdleden vanaf de B-leeftijd zijn verplicht om ten minste 3x per seizoen onbetaald een fluitbeurt te vervullen. Dit geldt ook voor de zaal.

Indien een jeugdlid zijn of haar toegedeelde wedstrijd niet kan fluiten, zal hij/zij zelf voor vervanger moeten zorgen, bij voorkeur uit zijn of haar eigen team. Opgave hiervan dient te worden gemeld via [email protected].
Het niet kunnen regelen van vervanging of indien een jeugdlid zonder opgave van reden niet komt opdagen zal de Arbitrage commissie dit doorgeven aan het (jeugd)bestuur van OMHC.

Het (jeugd)bestuur van OMHC is gerechtigd passende maatregelen te treffen, zoals het uitsluiten van deelname aan wedstrijden, het uitsluiten van deelname aan feesten, het toebedelen van extra fluitbeurten en het opleggen van boetes of andere sancties.
De contributies voor het seizoen 2024/2025 zijn tijdens de ledenvergadering van 15 november 2023 als volgt vastgesteld:Selectie- en opleidingsteams maken meer en vaker gebruik van de ter beschikking gestelde faciliteiten en duurdere trainers dan breedtesport teams.

TZ benoemt per seizoen de selectie en opleidingsteams.

Voor het seizoen 2023-2024 zijn:
JO18-1, JO16-1, JO14-1, JO12-1, MO18-1, MO16-1, MO14-1 en MO12-1 selectieteams.
De opleidingsteams zijn MO14-2 en MO12-2.

Indien u op of na 1 januari als nieuw (trainend) lid actief bent bij onze vereniging dan wordt van het lopend seizoen 50% van het contributiebedrag in mindering gebracht. Indien een lid zich voor 1 januari inschrijft, wordt het gehele contributiebedrag voor het lopende seizoen gefactureerd. In beide gevallen geldt, het inschrijfgeld bent u volledig verschuldigd. Inschrijfgeld is een lid enkel bij eerste inschrijving verschuldigd.

Voor vragen over de contributie kunt u contact opnemen met onze penningmeester:
[email protected].
Na plaatsing in een team zijn de eerste 5 trainingen proeftrainingen. Mocht u beslissen om te stoppen tijdens deze 5 proeftrainingen dan bent u geen kosten verschuldigd en zit u niet vast aan uw contributieverplichting. Uw eventuele afgegeven automatische incasso wordt inactief.

Let op: u kunt geen wedstrijden spelen zolang u proeflid bent. Als u onverhoopt een wedstrijd gaat spelen dan wordt uw proeflidmaatschap per direct omgezet in een lidmaatschap en bent u dan uw contributie en inschrijfkosten verplicht.
Indien u op of na 1 januari als nieuw (trainend) lid actief bent bij onze vereniging dan wordt van het lopend seizoen 50% van het contributiebedrag in mindering gebracht. Indien een lid zich voor 1 januari inschrijft, wordt het gehele contributiebedrag voor het lopende seizoen gefactureerd. In beide gevallen geldt, het inschrijfgeld bent u volledig verschuldigd.
Vanaf het derde gezinslid, op basis van leeftijd, geldt een korting van 25% op de contributie van het derde, vierde, vijfde, enz. lid?
Indien u lid bent van onze vereniging en in het bezit van een geldige Rotterdampas, kunt u gebruik maken van de Rotterdampas-korting. Stuur hiervoor een kopie van de Rotterdampas (voor- en achterzijde), met vermelding van naam, bankrekeningnummer en tenaamstelling vóór 15 januari van het lopende seizoen naar [email protected]

OMHC zal dan in april van het lopende seizoen een bedrag van € 25 per aanvraag uitbetalen. Eigen verrekening met de contributienota is niet toegestaan. Na 15 januari van het lopende seizoen worden er geen aanvragen van de Rotterdampas-korting meer in behandeling genomen.
Opzegging van het lidmaatschap dient voor Jeugd en Jongste Jeugd vóór 1 juni van het lopende verenigingsjaar schriftelijk te geschieden, voor senioren vóór 1 juli.
Indien een junior/jeugdlid na 31 mei en een seniorlid na 30 juni zijn lidmaatschap opzegt zal hij of zij in september van het nieuwe seizoen automatisch een factuur krijgen voor het lidmaatschap van het nieuwe seizoen omdat te laat is opgezegd.

Om op te zeggen logt u in op de OMHC site met uw lidnummer en wachtwoord (op te vragen via [email protected]). Zodra u ingelogd bent, vind u onder het kopje Club een link naar het opzegformulier.

De opzegging is pas definitief indien u een bevestiging heeft ontvangen van de ledenadministratie.

Wij zouden het bijzonder op prijs stellen als u ons kunt laten weten waarom u heeft besloten om het lidmaatschap te beëindigen. Is de reden eenduidig, zoals bij een verhuizing, dan is het goed dit te weten. Ligt het op een ander vlak dan kunnen wij hier met het oog op de toekomst wellicht nog iets van leren. Wij vinden het zonder meer jammer dat u onze vereniging als lid gaat verlaten.
OMHC vindt het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om te sporten en is daarom ook aangesloten bij het Jeugdsportfonds.
Via de site rotterdam.jeugdsportfonds.nl kan een bijdrage worden aangevraagd wanneer de financiële middelen ontbreken om de contributie te betalen. Jeugdsportfonds Rotterdam creëert sportkansen voor kinderen van 4 tot 18 jaar die om financiële redenen geen lid kunnen worden van een sportvereniging.

Je kan ook een aanvraag doen via de site https://www.samenvoorallekinderen.nl. Sam& zorgt ervoor dat de aanvraag bij de juiste organisatie terechtkomt. Zij werken samen met o.a. Nationaal Fonds Kinderhulp en Jeugdfonds Sport & Cultuur.
Het clublogo mag tijdens de overeenkomst met de Hockeywinkel alleen aangebracht worden op kleding door de Hockeywinkel. De kleding kan aangeschaft worden via De Hockeywinkel. In deze brochure zijn de sponsormogelijkheden te bekijken.

Neem contact op met de Hockeywinkel als u een (eigen) team wil sponsoren en daarbij het OMHC-logo wilt gebruiken ([email protected]). Heeft u hier vragen over, of heeft u het logo zelfstandig gedrukt, laat het ons weten via [email protected].
Jazeker! Voor zowel zichtbaar rond ons nieuwe waterveld als rond ons andere waterveld is er nog sponsorruimte beschikbaar. Vanaf €250,- per jaar met een uiting van 3 meter bij 0,76 meter en een eenmalige investering van €70,- voor het doek is het al mogelijk om OMHC te sponsoren.

Meer zichtbaarheid dan een doek is ook mogelijk. We hebben unieke plekken met hoge doorloop, of veel interactie met bezoekers. Denk aan:
  • Dubbel zichtbaar met uitingen naar het veld en de metro of de openbare weg
  • Dubbel zichtbaar met een doek van 6 meter
  • Online zichtbaarheid op de OMHC website (2.500 bezoekers per maand)
  • OMHC App, Instagram, Facebook, LinkedIn, advertenties en posts
  • 3 schermen in het clubhuis
  • Bidons
  • Toiletten en toiletdeuren

Samen verder nadenken over de mogelijkheden? Stuur ons een email of spreek ons aan op de club.
OMHC is een zichtbare vereniging in het hart van Rotterdam Nesselande met enthousiaste leden uit naastgelegen wijken en gemeenten. Veel lokale ondernemers, regionale -en landelijke organisaties krijgen doormiddel van OMHC-sponsoring een goed bereik in de regio. Ons doel is verder te groeien naar een brede en gezellige hockeyclub.

De financiële bijdrage van sponsoren gebruiken wij om OMHC verder te laten groeien. Hiermee organiseren we activiteiten voor de leden en potentiële leden in de regio. Activiteiten die extra zichtbaarheid aan onze sponsoren geven en leden voordelen bieden. Ook organiseren we minimaal 1 businessclub avond per seizoen voor al onze sponsoren.
Voor landelijk spelende selectieteams is het plaatsen van rugnummers gebruikelijk. Dit betreft Dames 1, Heren 1, MB1 en MC1. Hiervoor hanteren we strikte normen:
lettertype: Arial Bold
formaat: 15 cm
kleur: wit
plaats: in het oranje deel rugzijde

Achter- of voornaam:
lettertype: Arial Bold
formaat: 5 cm
kleur: wit
plaats: in het blauwe deel bovenrugzijde

Voor andere teams geldt het advies geen rugnummers te plaatsen. Dit is anders geheel op eigen risico. Door herindelingen van teams in volgende seizoenen kan je dubbele nummers krijgen en dit is niet gewenst.
Vanaf het seizoen 2020/2021 spelen we in en tenue van Indian Maharadja. Dit tenue wordt geleverd door De Hockeywinkel.
OMHC is een vereniging van en door vrijwilligers. Wij kunnen dan ook altijd vrijwilligers gebruiken. U kunt bijvoorbeeld actief worden in een commissie, training geven, wedstrijden fluiten.
Wilt u ook vrijwilliger worden, neem dan contact op met [email protected]

Een actueel overzicht van de vacatures is te vinden op onze website.
Als u bent ingepland voor een bardienst krijgt u hier een email over. Ook kunt u in de agenda in de app zien of u bent ingedeeld voor bardienst.

Het volledige barrooster vindt u hier.
Vanaf het seizoen 2023-2024 zijn de vergoedingen breedtesport zoals vermeld in dit document: https://www.omhc.nl/files/library/vergoedingen%202023.pdf
Het is mogelijk om bepaalde opleidingen te doen via de KNHB die OMHC (gedeeltelijk) betaalt. Het betreft bijvoorbeeld de HT2 opleiding voor trainer/coach of voor arbitrage de CS+ opleiding.
Indien je je voor minimaal 2 jaar aan de club verbind worden de kosten geheel betaald. Indien je bijvoorbeeld je 1 jaar verbonden hebt 50% en bij korter dan een jaar dan betaal je zelf de vergoeding.

Heb je interesse of een idee over een opleiding mail dan naar [email protected].
OMHC reikt jaarlijks twee trofeeën aan jeugdspelers uit. Het betreft de AV (Alexander Vreede) trofee voor de jongens en de GH (Georgina Hagen) trofee voor de meisjes.

De AV (Alexander Vreede) trofee is tijdens het familietoernooi van 1987 door de toenmalige voorzitter Alexander Vreede beschikbaar gesteld voor de meest talentvolle en sportieve jeugdspeler van OMHC. Deze jeugdspeler zet zich ook bovengemiddeld in voor de vereniging door het geven van bijvoorbeeld trainingen, het fluiten van wedstrijden, het verlenen van hand- en spandiensten tijdens evenementen of activiteiten van de vereniging of anderszins. Tot 2008 is de AV-trofee altijd aan een jeugdspeler en een jeugdspeelster uitgereikt.

In 2009 heeft het bestuur van OMHC voor de jeugdspeelsters de GH (Georgina Hagen) trofee ingesteld. Ter nagedachtenis aan Georgina, die in 1992 de AV-trofee won. Georgina was speelster van Dames 1 en altijd zeer actief binnen de vereniging.

Georgina is op 1 september 2008 op 29-jarige leeftijd overleden.

Coaches en trainers kunnen jeugdspelers en –speelsters gedurende het seizoen voor de trofeeën aandragen. Het bestuur van OMHC bepaalt uiteindelijk welk team of welke jeugdspeler en –speelster de trofee uitgereikt krijgt.

Seizoen GH trofee AV trofee
2022-2023 Gaby Bierhuizen Jasper op 't Root
2021-2022 Famke van der Spek Boris Vucenovic
2020-2021 Zoë de Neef Duco van den Berg
2019-2020 - -
2018-2019 MC1 Iust Kuipers
2017-2018 Megan van den Heuvel Armando van den Berg
2016-2017 Noelle Snel Joris Twigt
2015-2016 Famke de Neve Jaurrel Zichem
2014-2015 Hannah Gelling Willem Warmer
2013-2014 Laura Soares Daan Strooband
2012-2013 Willemijn Janssen Olaf Putter
2011-2012 Zenna Posma Kasper Snoek
2010-2011 Romy Capitein Dion Rook
2009-2010 Gaby Bos Joep Kuijpers
2008-2009 Sigourney Lansman Bram Kuijpers

Seizoen AV trofee meisjes AV trofee jongens
2007-2008 Maud Strooband Sjors Metz
2006-2007 Claire Zevenster Tim Brouwer
2005-2006 Kitty Snoek Tim Andriessen
2004-2005 Marloes Inklaar Onno Zweers
2003-2004 Dorien Spek Thijs Sutterland
2002-2003 Desi van Rooijen Christiaan Both
2001-2002 José Koster Pieter Hoogendijk
2000-2001 Mieke Claassen & Marlies Draisma Gerard Maas
1999-2000 Stephanie Braun Maarten van Eijck
1998-1999 Amasja Koolen Timothy van Calmthout
1997-1998 Albertine Snuyverink Meinhard Spoor
1996-1997 Caroline Wiegman Marcel Smits
1995-1996 Yvonne Smits Maarten Slee
1994-1995 Marieke Rapmund Michael Gaitan
1993-1994 Lotte Claassen Frank Okker
1992-1993 Georgina Hagen Marijn de Lange
1991-1992 Debbie Broekhuijzen Robin v.d. Waardt
1990-1991 Dominique Rietdijk Tom Cohen
1989-1990 Boukje Heintz Olaf de Waard
1988-1989 Meddie van Potten Peter van Schaick
1987-1988 Astrid van Dal Bertram Grummels
1986-1987 Caroline v. Wijk Martijn Akveld